Formulare de comandă
Pentru asistența dumneavoastră la distanță:
Manual de utilizare (Formulare)
Variante demo
Regulament
Regulament privind actele de studii și documentele școlare în învățământul preuniversitar
Completarea actelor de studii se poate face prin scriere la calculator, prin dactilografiere sau de mână, cu tuș sau cerneală, fără spații libere.
- Art. 6 (8)

Întrebări frecvente

Dați click pe întrebare pentru a vizualiza sau pentru a ascunde răspunsul.
Dacă mai aveți folderul C:/Forms de dinaintea schimbării calculatorului/sistemului de operare, procedați astfel:
  1. Copiați folderul respectiv pe noul calculator (tot în C:/Forms). Nu instalați niciun kit, doar copiați folderul.
  2. Descărcați și instalați bibliotecile aplicației Biblioteci.exe
  3. Porniți aplicația (C:/Forms/formulare.exe) și verificați funcționarea.

Dacă aveți versiunea de REȚEA, e necesar să verificați din nou setările necesare – din fișierul cu instrucțiuni.
În general, e suficient să înscrieți noul NUME al calculatorului server (în fișierul config din folderul C:/Forms) și să vă asigurați că folderul C:/Forms e partajat cu numele Formulare.


Dacă nu mai aveți folderul C:/Forms de pe calculatorul respectiv, descărcați și instalați kitul DEMO de pe pagina DEMO. Copiați în folderul C:/Forms fișierul de configurare (trimis prin e-mail), apoi instalați actualizarea la versiunea curentă de pe pagina actualizări.

  1. Asigurați-vă că ați realizat inițializarea imprimantei: Utilitare – Setare imprimantă și asigurați-vă că valorile introduse în cele 4 câmpuri corespund cu cele măsurate de dvs. (cu precizie de zecimi de milimetru). Este un pas extrem de important și de multe ori este ignorat. Detalii aveți și în manual (pag. 8-9).
  2. Tipăriți întâi o foaie de test (o coală A4 obișnuită) și suprapuneți-o peste un exemplar de diplomă (un tipizat primit de la minister).
  3. Dacă se impune, din secțiunea Poziționare text deplasați textul pentru a se încadra. Recomandarea e să luați ca reper câmpurile C.N.P. și/sau C.I.F. (dacă acestea sunt poziționate corect, tot textul trebuie să se încadreze bine).
  4. Unele nume/discipline/calificări etc. presupun un text mai lung. Dacă e necesar, redimensionați fontul din secțiunea Fonturi.
Tastatura Romanian Legacy este singura cu care se pot introduce caracterele cu diacritice în aplicație. Așadar folosiți Romanian Legacy, nu Romanian Standard. Funcționează inclusiv în Windows 10.

Atunci când ne adresați o întrebare sau o solicitare, încercăm să vă oferim cât mai repede o soluție la problema cu care vă confruntați.

În funcție de volumul de e-mailuri, durata medie pentru primirea unui răspuns este sub 3 ore (în intervalul orar 7:30-15:30). Încercăm să nu depășim 12 ore pentru trimiterea unui răspuns.

Dacă au trecut mai mult de 24 de ore de la trimiterea e-mailului și nu ați primit niciun răspuns, e foarte probabil ca mesajul dvs. să nu fi ajuns la noi sau răspunsul nostru să fi ajuns în folderul SPAM al căsuței dvs. de e-mail.

De asemenea, dacă ați achitat factura și, în cel mult 48 de ore, nu ați primit fișierul de configurare, cel mai probabil este că mesajul nostru a ajuns în SPAM.

Pentru a evita ca mesajele noastre să vă ajungă în SPAM, vă recomandăm să înscrieți adresa noastră de e-mail în lista de adrese de la care doriți să primiți mesaje (WHITELIST).

Cel mai probabil aveți înscriși incorect anii școlari (în Foaia matricolă – Situația școlară).
S-ar putea să aveți un spațiu (sau alt caracter) înainte sau după anul școlar.
În loc de „V” aveți „V ” sau „a V-a” sau altceva.
Sau poate ați adăugat linii vide în plus pe lângă anii școlari.
Corectați modul în care sunt înscriși anii școlari (respectiv ștergeți liniile vide) și problema se va rezolva.
Setați limba română pentru aplicații non-Unicode:
Dacă aveți Windows XP, modificați în Control Panel – Regional Settings – Formats să fie România, nu o altă țară.
Dacă aveți Windows 7 sau Windows 8, modificați în Control Panel – Clock, Language, and Region – Change location (Administrative) să fie România, nu o altă țară.
Dacă aveți Windows 10, modificați în Settings – Time and Language – Additional date, time ... – Region – Change date ... – Administrative să fie România, nu o altă țară.

Ați omis să introduceți și datele pentru cotor!
În modulul Date generale – Meserii/Specializări/Calificări se introduce acea informație. Trebuie să introduceți datele atât pentru diplomă, cât și pentru cotor. Nu uitați să înscrieți informațiile și pentru cotor!

Iar pentru fiecare clasă selectați competența/calificarea/specializarea corespunzătoare din Date generale - Clase.

© 2005-2018 DELCOSOFT S.R.L.